Profilul copiilor

Copii trebuie să aibe între 11 și 13 ani

La ce să te aștepți ca părinte

Dacă prețuiești educația care transmite nu doar informații, ci insuflă copiilor principii sănătoase, biblice și le arată modele demne de urmat, te încurajăm să îți duci copiii la una din grupele de copii a bisericii noastre!

În timp ce tu vei sta liniștit la programul de duminica dimineața, în biserică, copiii vor participa la un program special pentru vârsta lor în care vor învăța să cânte, să se roage, să vadă ce are Biblia de spus pentru copii și bineînțeles că se vor și juca și vor lega prietenii frumoase.

Tot în cadrul grupelor, copiii vor avea ocazional activități distractive, relaxante pentru a relaționa cu cei de vârsta lor, vor participa la evenimente speciale destinate copiilor și vor putea particpa la taberele organizate de Biserica Speranța.

Când și unde?

Întâlnirile obișnuite ale grupelor de copii au loc în fiecare duminică de la ora 9.30 până la ora 12 cu excepția primei duminici din lună când are loc Cina și toți copiii sunt în biserică.

Sala grupei mici este situată la demisolul bisericii, celelalte trei săli ale grupelor mai mari fiind la etajul trei al bisericii.

Mesajul celor implicați

În cadrul grupei noastre desfăşurăm mai multe activităţi cu caracter educativ-creştin pentru copii. Scopul pentru care lucrăm cu aceşti copii este acela de a putea întipări în inimile şi minţile lor dorinţa de a trăi pentru Christos, de a-L urma şi a fi modele într-o societate lipsită de acestea.

Aceste modele ei le pot vedea în ciclurile de viaţă a personajelor biblice pe care noi le predăm copiilor pe parcursul unui an (de exemplu:am învăţat despre Pavel şi Ilie urmând să învăţăm din viaţa lui Elisei.) Fiecare lecţie biblică e urmată de un verset biblic şi o cântare raportată la adevărul central al lecţiei.

Totodată îi învăţăm pe copii importanţa misiunii mergând cu ei în misiune şi întipărindu-le în minţiile lor nevoia de a dărui, de a simţi unii pentru alţii de a căuta să împlinim cea mai mare poruncă „Iubeşte-L pe Dumnezeu...şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

În vacanţa de vară mergem cu copii în tabere creştine (exemplu: Vârfuri, Şiştarovăţ, Leuca,etc.)

Versete care le-am ales ca un motto al grupei noastre sunt cele din Matei 5:14-16

"Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte, nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca s-o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri"

Profilul slujitorilor

  • Dacă ești gata să Îl slujești pe Dumnezeu
  • Dacă ai timp să investești săptămânal câteva ore pentru a te pregăti
  • Dacă ești dispus să renunți la a fi slujit duminica dimineața pentru a sluji tu
  • Dacă vrei să găsești modalități noi și atractive în care să prezinți adevăruri și principii vechi dar biblice
  • Dacă îți place să fii înconjurat de copii și știi să relaționezi cu ei
  • Și bineînțeles dacă mai știi cum e să fii copil,

Alătură-te echipei de învățători de copii!

Pentru mai multe detalii despre cum poți deveni învățător la o grupă de copii, ia legătura cu fratele Gicu Martin sau cu unul dintre păstori.